خطای دیتابیس وردپرس یا خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس

خطای دیتابیس وردپرس یا خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس
5/5 - (2 امتیاز)

خطای دیتابیس وردپرس یا خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس، زمانی اتفاق می افتد که فایل های وردپرس به دیتابیس(پایگاه داده) وصل نباشند.

اگر هنگام مشاهده سایت با خطای انتخاب پایگاه‌داده ممکن نیست یا Error establishing a database connection مواجه می شوید و به طور کلی وب سایت شما خطای اتصال به دیتابیس می دهد، اصلا نگران نباشید زیرا ما قبلا این مشکل را برای مشتریان خدمات پشتیبانی وردپرس نیکان وردپرس انجام داده ایم و حالا در این مقاله، راه حل های گفته شده را انجام دهید تا مشکل شما هم برطرف شود.

خطای دیتابیس وردپرس چه زمانی اتفاق می افتد

خطای دیتابیس وردپرس

خطای دیتابیس وردپرس، یکی از خطاهای رایج وردپرس است که معمولا در یکی از حالت های زیر اتفاق می افتد:

  • اطلاعات دیتابیس وارد شده در فایل wp-config.php صحیح نیست
  • پیشوند جداول وردپرس در فایل wp-config.php با جداول ساخته شده دیتابیس وردپرس یکی نیست
  • حذف شدن کامل دیتابیس

زمانی که هیچ گونه ارتباطی بین فایل کانفیگ دیتابیس وردپرس با دیتابیس ساخته شده در هاست وجود نداشته باشد، شما با این خطا مواجه می شوید.

برای رفع این مشکل در قدم اول باید بررسی کنید که آیا دیتابیسی در هاست ساخته شده است یا نه و سپس بررسی کنید که دیتابیس ساخته شده به درستی به فایل کانفیگ وردپرس(wp-config) معرفی شده باشد.

بررسی اطلاعات دیتابیس برای رفع خطای پایگاه داده وردپرس

اولین قدم برای رفع خطای پایگاه داده وردپرس یا رفع خطای دیتابیس وردپرس، بررسی اطلاعات دیتابیس وارد شده در فایل wp-config.php هست.

برای اینکه بتوانید این فایل را مشاهده کنید به بخش فایل منیجر در کنترل پنل هاست مراجعه کنید و به مسیری که وردپرس را نصب کردید بروید و فایل wp-config.php را باز کنید.

حالا در این فایل جایی که اطلاعات دیتابیس وارد شده است را مشابه کد زیر پیدا کنید:

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'database_name');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'database_user');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'database_password');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');

بعد از اینکه این اطلاعات را در درون این فایل پیدا کردید، باید بررسی کنید که اطلاعات دیتابیس کاملا صحیح وارد شده است.

database_name: این قسمت مربوط به نام دیتابیس هست که در زمان نصب وردپرس و ساخت دیتابیس ایجاد کردید که باید با نام دیتابیس ساخته شده مطابقت داشته باشد.

database_user: در این قسمت باید نام کاربری دیتابیس را به درستی وارد کرده باشید. این نام کاربری را در زمان ایجاد پایگاه داده وردپرس و در مراحل نصب وردپرس وارد کردید.

database_password: در این قسمت باید رمزعبوری که در هنگام ساخت دیتابیس وردپرس ایجاد کردید را بررسی کنید.

اگر فراموش کردید که در زمان ساخت دیتابیس وردپرس چه اطلاعاتی را وارد کردید، باید ابتدا اطلاعات دیتابیس ساخته شده در هاست را بررسی کنید.

برای انجام این کار به کنترل پنل هاست بروید و با توجه به نوع کنترل پنل هاست به بخش MySQL Management برید. یعنی جایی که لیست دیتابیس های ساخته شده نمایش داده میشود.

برای نمونه اگر از کنترل پنل دایرکت ادمین استفاده می کنید، بعد از ورود به کنترل پنل به بخش Account Manager و سپس به MySQL Management برید.

خطای اتصال به پایگاه داده وردپرس

در صفحه لیست دیتابیس های ساخته شده، جایی که نوشته شده Database این میشود نام دیتابیس(database_name). برای نمونه nikanwp_db1 نام دیتابیس هست.

حالا برای پیدا کردن نام کاربری دیتابیس و رمز عبور دیتابیس، روی دیتابیس از صفحه MySQL Management کلیک کنید تا به صفحه اطلاعات دیتابیس بروید.

رفع خطای دیتابیس وردپرس

در این صفحه همانطور که در نمونه تصویر بالا می بینید، به راحتی می توانید database_user را مشاهده کنید و از قسمت Change Password رمز عبور دیتابیس را عوض کنید.

به دلیل اینکه رمز عبور دیتابیس از کنترل پنل قابل مشاهده نیست، باید مطابق با کنترل پنلی که دارید یکبار رمز عبور را تغییر دهید و مجدد وارد فایل wp-config.php کنید.

بعد از اینکه اطلاعات دیتابیس ساخته شده را بدست آوردید، باید یکبار نام دیتابیس، نام کاربری دیتابیس و رمز عبور دیتابیس را در فایل wp-config.php به شکل صحیح وارد کنید.

در اکثر مواقع که خطای اتصال پایگاه داده وردپرس به وجود می آید، یا دیتابیس به طور کامل از هاست حذف شده و یا مشکل از درست نبودن اطلاعات وارد شده درفایل wp-config.php هست که با روش گفته شده می توانید این مشکل را برطرف کنید. اما اگر مشکل شما با انجام این کار برطرف نشد ادامه آموزش را ببینید.

بررسی صحیح بودن پیشوند جداول وردپرس

یکی از دلایلی که می تواند باعث شود وب سایت خود را مشاهده نکنید و به نوعی در ارتباط با فایل ها و دیتابیس وردپرس به مشکل بربخورید، یکی نبودن پیشوند جداول در فایل wp-config.php با پیشوند جداول ساخته شده وردپرس است.

برای اطمینان از اینکه پیشوند جداول درست هست، فایل wp-config.php را باز کنید و به دنبال نمونه کد زیر در این فایل بگردید:

/**
 * WordPress Database Table prefix.
 *
 * You can have multiple installations in one database if you give each
 * a unique prefix. Only numbers, letters, and underscores please!
 */
$table_prefix = 'wp_';

حالا بررسی کنید که پیشوند جداول ساخته شده پایگاه داده وردپرس با پیشوندی که در این فایل وارد شده است صحیح است یا خیر! در صورتی که پیشوند جداول با همدیگر متفاوت بود، باید پیشوند صحیح را جایگزین wp_ نمایید.

مشکل در دیتابیس و تعمیر پایگاه داده وردپرس

گاهی اوقات ممکن است مشکل از خرابی پایگاه داده وردپرس باشد. برای تعمیر پایگاه داده وردپرس فایل wp-config.php را باز کنید و تکه کد زیر را در آن قرار دهید:

define( 'WP_ALLOW_REPAIR', true );

حالا آدرس زیر را در مروگر وارد کنید و به جای site.com نام دامنه خود را جایگزین کنید:

http://site.com/wp-admin/maint/repair.php

بعد از اینکه آدرس بالا را وارد کردید به صفحه تعمیر پایگاه داده وردپرس می روید که باید در این صفحه روی دکمه تعمیر پایگاه داده کلیک کنید.

پس از انجام این کار مجدد فایل wp-config.php را باز کنید و تکه کدی که قراردادید را حذف کنید.

جمع بندی رفع خطای دیتابیس وردپرس

دلیل اصلی خطای دیتابیس وردپرس و عدم اتصال پایگاه داده وردپرس، برقرار نشدن اتصال دیتابیس ساخته شده به به فایل های وردپرس است.

اگر با بررسی موارد گفته شده و حصول اطمینان از اینکه دیتابیس وردپرس سالم است و تمام جداول آن وجود دارند و اطلاعات دیتبایس به درستی در فایل wp-config.php وارد شدند. باید سطح دسترسی فایل های وردپرس را بررسی کنید و در نهایت با پشتیبان هاست تماس بگیرید تا مشکل شما را بررسی کنند.

این مطلب یکی از مقالات دسته بندی آموزش وردپرس است. برای مشاهده مقالات بیشتر در زمینه وردپرس کافیست به صفحه آموزش وردپرس مراجعه کنید.

در رابطه با این مطلب سوال یا نظری دارید؟ می توانید آن را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید
مهدی خاکسار
مهدی خاکسار

متخصص وردپرس و نویسنده این مطلب

سال هاست که در زمینه وردپرس فعالیت می کنم و حالا به عنوان عضوی از خانواده نیکان وردپرس تلاش می کنم تا آموزش های کاربری و مفید را به علاقه مندان این حوزه ارائه دهم.