آموزش رفع خطای 404 وردپرس

آموزش رفع خطای 404 وردپرس
5/5 - (3 امتیاز)

خطای 404 وردپرس یکی از خطاهای رایج وردپرس است. اگر هنگام باز کردن صفحات سایت خطای 404 یا Note Found را مشاهده می کنید، در این مقاله به شما نحوه رفع خطای 404 وردپرس را آموزش می دهم.

خطای 404 چیست و چرا برطرف کردن این خطا مهم هست

خطای 404، زمانی نمایش داده می شود که یک صفحه یا صفحاتی از وب سایت توسط سرور پیدا نشود. اگر قالب وردپرس شما، صفحه 404 را داشته باشد این صفحه با ظاهر طراحی شده نمایش داده می شود، در غیر این صورت یک صفحه پیش فرض توسط سرور نمایش داده میشود.

زمانی که صفحه ای از سایت شما دچار خطای 404 باشد، یکی از پیام های زیر را در آن صفحه مشاهده می کنید:

  • Error 404
  • Not Found
  • Not Found 404
  • HTTP 404
  • The Requested URL[URL] was not found on this server
  • HTTP 404 Not Found
  • Page Not Found 404
  • و …

زمانی که وب سایت شما دارای صفحات 404 باشد، باید سریعا نسبت به رفع مشکل‌ آن صفحه اقدام کرد در غیر این صورت با دو مشکل زیر مواجه می شوید:

  • گوگل شما را جریمه خواهد کرد و این اصلا برای سئو وب سایت خوب نیست.
  • تجربه کاربری سایت افت خواهد کرد و به نوعی باعث نارضایتی کاربران سایت می شود.

چه زمانی خطای 404 در وردپرس و صفحات سایت ایجاد میشود

معمولا بروز خطای 404 در وردپرس، به خاطر یکی از دلایل زیر است:

  • به هم ریختن تنظیمات پیوند های یکتا در زمان انتقال وب سایت یا تغییرات دستی و افزونه های سئو
  • مدیر سایت آن صفحه را پاک کرده و آن را ریدایرکت نکرده است
  • کاربر آدرس صفحه را اشتباه وارد کرده است

رفع خطای 404 وردپرس با تنظیم مجدد پیوندهای یکتا

اولین و ساده ترین کاری که در هنگام ایجاد خطای 404 باید انجام دهید، تنظیم مجدد پیوندهای یکتا است. ما همیشه برای رفع مشکل سایت های مختلفی که از خدمات پشتیبانی وردپرس نیکان وردپرس استفاده می کنند از این روش استفاده می کنیم و در بیشتر اوقات با انجام این کار مشکل خطای 404 حل می شود.

در صورتی که تمام صفحات وب سایت شما دچار خطای 404 شده است، یعنی وقتی هر نوشته یا برگه ای را در وب سایت باز کنید چیزی نمایش داده نمی شود باید تنظیمات یکتا را بررسی کنید.

برای انجام این کار به پیشخوان وردپرس بروید و وارد منوی تنظیمات > پیوندهای یکتا شوید.

رفع خطای 404 وردپرس

بعد از ورود به این صفحه بدون انجام هیچ کاری به پایین صفحه بیایید و روی دکمه ذخیره تنظیمات کلیک کنید. با انجام این کار فایل .htaccess نوسازی می شود و مشکل شما برطرف خواهد شد.

گاهی مواقع امکان دسترسی به کنترل پنل وردپرس وجود ندارد که بتوان فایل .htaccess را مجدد نوسازی کرد. پس تنها راه انجام این کار ورود به فایل منیجر هاست است که در ادامه نحوه انجام این کار را می گویم.

ابتدا وارد کنترل پنل هاست شوید و از قسمت فایل منیجر(File Manager) وارد پوشه public_html شوید و سپس به دنبال فایل .htaccess بگردید.

بعد از پیدا کردن این فایل آن را به یک نام دیگر تغییر دهید و مجدد وب سایت را رفرش کنید تا این فایل ایجاد شود.

رفع ارور 404 وردپرس با ریدایرکت کردن صفحات

در صورتی که یک صفحه یا یک نوشته از وب سایت حذف شده است. ابتدا بیایید بررسی کنید که آن نوشته را می توانید مجدد با همان آدرس ایجاد کنید یا خیر، در غیر این صورت بهترین کار ریدایرکت کردن آن صفحه به یک مطلب یا برگه دیگر است.

اگر اطلاعات زیادی در رابطه با ریدایرکت و انواع حالت های ریدایرکت ندارید، مقاله ریدایرکت چیست را بخوانید.

حالا برای اینکه بتوانید در وردپرس، یک صفحه را ریدایرکت کنید باید از یک افزونه ریدایرکت استفاده کنید. بهترین حالت برای ریدایرکت همیشگی صفحات استفاده از ریدایرکت 301 است.

با ریدایرکت 301 آن صفحه به یک صفحه دیگر، شما به موتور جستجوی گوگل میفهمانید که آن صفحه برای همیشه به یک آدرس دیگر منتقل شده است و با انجام این کار دیگر گوگل وب سایت شما را جریمه نخواهد کرد.

این مطلب یکی از مقالات دسته بندی آموزش وردپرس است. برای مشاهده مقالات بیشتر در زمینه وردپرس کافیست به صفحه آموزش وردپرس مراجعه کنید.

در رابطه با این مطلب سوال یا نظری دارید؟ می توانید آن را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید
مهدی خاکسار
مهدی خاکسار

متخصص وردپرس و نویسنده این مطلب

سال هاست که در زمینه وردپرس فعالیت می کنم و حالا به عنوان عضوی از خانواده نیکان وردپرس تلاش می کنم تا آموزش های کاربری و مفید را به علاقه مندان این حوزه ارائه دهم.