ارور ۵۰۰ وردپرس و نحوه رفع مشکل Internal Server Error

ارور ۵۰۰ وردپرس و نحوه رفع مشکل Internal Server Error
5/5 - (1 امتیاز)

ارور ۵۰۰ وردپرس یا Internal Server Error 500 یکی از رایج ترین خطاهای وردپرس و خطاهای داخلی سرور هست. امروز در این مقاله به طور کامل خطای ۵۰۰ را بررسی میکنیم و در نهایت به شما نحوه رفع خطای ۵۰۰ در وردپرس را آموزش میدم.

دلیل نمایش ارور ۵۰۰ وردپرس چیست؟

در بخش خدمات پشتیبانی سایت نیکان وردپرس ما روش های مختلفی را برای مشتریانمان که با این ارور برخورد کرده بودند را بررسی کردیم، نتیجه بررسی به این شکل شد که بروز ارور ۵۰۰ وردپرس به دو دلیل اصلی مربوط میشود. یا سرور سایت شما دچار کمبود منابع شده است یا مشکلی از سمت برنامه نویسی سایت هست.

چرا به جای نمایش ارور ۵۰۰ وردپرس خطایی نمایش داده نمیشود؟

ارور ۵۰۰ وردپرس

بروز خطای 500 وردپرس مشابه این میمونه که شما به پزشک متخصص مراجعه کنید و بدون اینکه مشکلتون رو بگید دنبال راه درمان باشید! حالا سوال اینجاست که چرا زمانی که سایت ارور ۵۰۰ میده هیچ گونه خطای دقیقی نمایش داده نمیشه که بتونیم مشکل رو برطرف کنیم!

چون خطای ۵۰۰ فقط مختص سایت های وردپرسی نیست، اکثر وب سرورها به طوری کانفیگ شده اند که به جای نمایش کامل ارور، خطای ۵۰۰ را نمایش دهند.دلیل انجام این کار هم برای امنیت بیشتر سایت شماست که هکر ها نتوانند با مشاهده ارور به سایت شما نفوذ کنند.

در نهایت اگر اسرار به این داشته باشید که به جای خطای ۵۰۰ در سایت، خطای اصلی نمایش داده شود،باید دیباگ وردپرس را فعال کنید و از مدیر سرور یا هاستینگ خود بخواهید که display_errors را روی مقدار On قراردهند.

حالا که با خطای ۵۰۰ وردپرس آشنا شدید با من همراه باشید تا روش های حل خطای ۵۰۰ وردپرس را برررسی کنیم.

چک کردن فایل htaccess – روش اول

در قدم اول وارد کنترل پنل هاستتون بشید و داخل روت یا ریشه اصلی هاست،دقیقا جایی که فایل های اصلی وردپرس وجود داره فایلی به نام htaccess. را پیدا کنید.

htaccess

بعد از این فایل یک کپی بگیرید و آن را جایی نگه دارید و بعدش یکی از ۳ کار زیر را انجام بدید :

  • این فایل را کامل حذف کنید
  • این فایل را باز کنید و تمام محتوای داخلش رو پاک کنید
  • این فایل را تغییر نام دهید مثلا به htaccess_old

بعد از اینکه یکی از این ۳ کار رو انجام دادید به پنل وردپرس برید و از منوی تنظیمات > پیوندهای یکتا در پایین صفحه بدون هیچ گونه تغییری بر روی دکمه ذخیره تنظیمات کلیک کنید.

با انجام دادن این کار مجدد فایل htaccess بر روی هاست ایجاد میشود.

حالا مجدد به سایت مراجعه کنید و ببینید که خطای ۵۰۰ برطرف شده است یا خیر. همچنین بعد از انجام این کار یکبار صفحات سایتتان را بررسی کنید که دچار خطای ۴۰۴ نشده باشد.

در صورتی که مشکل شما با این کار رفع شد کافیست به فایل htaccess قدیمی مراجعه کنید و کدهای داخل آن را خط به خط چک کنید تا متوجه بشید دقیقا مشکل از کدام قسمت هست.

افزایش مموری وردپرس – روش دوم

گاهی اوقات علت ارور ۵۰۰ به خاطر کمبود رم سرور هست.برای اینکه بتونید میزان استفاده از رم را در وردپرس افزایش بدید باید کد زیر را داخل فایل wp-config.php در روت سرور قراربدید:

define('WP_MEMORY_LIMIT', '512M');

در صورتی که با قراردادن کد بالا مموری وردپرس افزایش پیدا نکرد از مدیر سرور بخواهید که میزان Max PHP Memory را افزایش دهد.

خرابی فایل های وردپرس – روش سوم

یکی دیگر از دلایل بروز خطای ۵۰۰ وجود ایراد در فایل های اصلی وردپرس هست.برای اینکه اطمینان پیدا کنید که مشکل از فایل های هسته وردپرس نیست به شما پیشنهاد میکنم که آپدیت دستی وردپرس را انجام دهید.

تغییر قالب وردپرس – روش چهارم

با تغییر قالب فعلی وب سایتتان میتوانید اطمینان حاصل کنید که مشکل از کدنویسی قالب سایت نیست!

حالا برای اینکه بتونید قالب فعلی وب سایت را به قالب پیش فرض وردپرس تغییر دهید باید از پیشخوان وردپرس وارد منوی نمایش > پوسته ها بشید و در این صفحه قالب پیش وردپرس را فعال کنید. در صورتی هم که قالب دیگری وجود نداشت باید یک قالب پیش فرض از مخزن وردپرس دریافت و فعال کنید.

با این کار میتونید متوجه بشید که بروز این خطا به خاطر قالب وردپرس شما هست یا نه!

غیر فعال کردن افزونه های وردپرس – روش پنجم

گاهی اوقات ممکن هست که یک افزونه وردپرس به خاطر استفاده بیش از حد از منابع سرور و کوئری های سنگین باعث بروز خطای ۵۰۰ شود.

بهترین کار این هست که از پیشخوان وردپرس وارد منوی افزونه ها > افزونه های نصب شده بشید و در این صفحه روی تب فعال کلیک کنید تا بتونید افزونه های فعال وردپرس را مشاهده کنید.

حالا باید دونه به دونه افزونه های فعال را غیر فعال کنید و بررسی کنید که خطای ۵۰۰ برطرف شده هست یا خیر! در صورتی که متوجه شدید که ایراد از یک افزونه ای هست که غیر فعالش کردید،درصورتی که به اون افزونه نیاز نداشتید میتونید اون رو غیر فعال کنید و یا افزونه دیگری رو جایگزینش کنید ولی در صورتی که افزونه مورد نظر نیاز سایت باشد باید به فکر افزایش منابع سرور سایت باشید.

فعال کردن لاگ وردپرس – روش ششم

یکی دیگر از روش های پیدا کردن این ایراد فعال کردن لاگ وردپرس هست.

برای اینکه بتونید فایل debug.log رو ببینید وارد فایل wp-config.php بشید و بررسی کنید که کدهای زیر دقیقا به شکل زیر در این فایل وجود داشته باشد :

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );

بعد از بررسی این مورد کافیست به مسیر wp-content/debug.log در ریشه هاست بشید و فایل debug.log رو باز کنید تا بتونید لاگ ارورهای سایت رو مشاهده کنید.

تماس با مدیر هاست – روش آخر

اگر تمام موارد بالا را انجام دادید و مشکل شما حل نشد! بهتره که همین حالا با جایی که از آن هاست گرفتید تماس بگیرید و از آن ها بخواهید که مشکل شما را بررسی کنند.

گاهی اوقات به دلیل کیفیت پایین سرور یا افزایش بیش از حد از منابع سرور توسط شما خطای ۵۰۰ نمایش داده میشود. اما در نهایت همان طور که در ابتدای مقاله گفتم بروز این خطا در نهایت به خاطر کمبود منابع سرور هست یا مشکلات برنامه نویسی سایت.

به یاد داشته باشید که بروز این خطا در سئو وب سایت تاثیر منفی دارد و بهتر است هر چه سریع تر برای برطرف کردن این مشکل اقدام کنید.

این مطلب یکی از مقالات دسته بندی آموزش وردپرس است. برای مشاهده مقالات بیشتر در زمینه وردپرس کافیست به صفحه آموزش وردپرس مراجعه کنید.

در رابطه با این مطلب سوال یا نظری دارید؟ می توانید آن را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید
مهدی خاکسار
مهدی خاکسار

متخصص وردپرس و نویسنده این مطلب

سال هاست که در زمینه وردپرس فعالیت می کنم و حالا به عنوان عضوی از خانواده نیکان وردپرس تلاش می کنم تا آموزش های کاربری و مفید را به علاقه مندان این حوزه ارائه دهم.