اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس

اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس
5/5 - (3 امتیاز)

برخی از مشتریان نیکان وردپرس، که از افزونه حسابداری ووکامرس برای گزارش گیری ووکامرس استفاده می کنند. از ما سوال می پرسند که چطور می توانند ووکامرس را به نرم افزارحسابداری یا انبارداری خود متصل کنند.

به همین منظور تصمیم گرفتم که در این مقاله آموزشی، توضیح دهم که ساختار اتصال نرم افزارهای حسابداری به ووکامرس به چه شکل است.

چرا اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس؟

اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی ساخته شده با ووکامرس باشید، قطعا یکی از چالش های شما اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس هست!

به صورت پیش فرض کسب و کارها برای حسابداری و انبارداری خود از نرم افزارهای حسابداری مثل نرم افزار حسابداری هلو یا نرم افزار سپیدار و … استفاده می کنند.

مشکل و چالش اصلی از جایی شروع می شود که علاوه بر فروش سنتی و آفلاین، دارای فروشگاه اینترنتی باشید که روزانه مشتریان زیادی از فروشگاه آنلاین شما خرید می کنند.

در حالت فروش آفلاین و سنتی که طبیعتا با همین نرم افزارهای حسابداری می توانید انبار کالای خود را مدیریت کنید و در نهایت برای فروش هایی که انجام می شود در نرم افزارحسابداری سند ثبت کنید تا پایان سال بتوانید یک بیلان مالی و گزارش فروش داشته باشید.

اما اگر از ووکامرس استفاده می کنید و دارای یک فروشگاه آنلاین هم باشید، حتما به یکی از مشکلات زیر برخورد کرده اید:

  • در زمان های مختلف باید موجودی انبارتان را هم در نرم افزارحسابداری به روزکنید و هم در ووکامرس
  • برای گرفتن گزارشات مختلف فروش، یکبار باید به نرم افزار حسابداری مراجعه کنید و یکبار به ووکامرس
  • اطلاعات مشتریان شما در یکجا قرارندارد
  • به روزرسانی اطلاعات محصولات مثل قیمت باید جداگانه در هر نرم افزار تعیین گردد.
  • و …

تمام موارد بالا نشان از این دارد که شما نمی توانید در یکجا و در یک زمان گزارش کاملی از وضعیت فروش خود داشته باشید. و هر دفعه باید یکبار به نرم افزار حسابداری مراجعه کرد و یکبار هم به ووکامرس!

راه کارهای اتصال نرم افزارهای حسابداری و انبارداری به ووکامرس

برای اینکه در زمان و هزینه شرکتتان صرفه جویی شود، یا باید نرم افزار حسابداری را به ووکامرس متصل کرد و یا اینکه از یک افزونه حسابداری برای ووکامرس استفاده کنید.

استفاده از افزونه حسابداری ووکامرس

حسابداری ووکامرس

ما در نیکان وردپرس، طراحی سایت فروشگاه های اینترنتی زیادی را انجام دادیم. همیشه یکی از مشکلاتی که مشتریان ما داشتند نبود افزونه ای برای حسابداری و گزارش گیری ووکامرس بود که به راحتی بتوانند سود و زیان فروشگاه خودشان را محاسبه کنند و از طرف دیگر بتوانند انبار و وضعیت سفارشات و مشتریان را مدیریت کنند.

از آنجایی که گزارش گیری پیش فرض افزونه ووکامرس از تاریخ شمسی پشتیبانی نمی کند و کارکردن باهاش پیچیده است ما در گروه نیکان وردپرس تصمیم گرفتیم که یک افزونه گزارش گیری ووکامرس برای حسابداری ووکامرس طراحی کنیم.

این افزونه، در حقیقت افزونه گزارش گیری برای ووکامرس هست که می تواند هر نوع گزارشی که مد نظرتان باشد را از فروشگاه خود خروجی بگیرید.

تعدادی از فروشگاه های اینترنتی که در حال استفاده از این افزونه هستند، یا نرم افزارحسابداری خود را کنار گذاشتند و یا به جای خرید نرم افزارحسابداری با هزینه بسیار پایین تر در حال استفاده از این افزونه هستند.

پس اگر فروشگاه اینترنتی هستید که الزامی به استفاده از نرم افزارحسابداری ندارید و می خواهید که همه گزارشات و سود و زیان فروشگاه را در همان پنل فروشگاه ببینید، پیشنهاد من به شما استفاده از افزونه حسابرس ووکامرس است.

یا اگر می خواهید که در کنار نرم افزارحسابداری از افزونه گزارش گیری هم استفاده کنید، در صورتی که نرم افزار شما قابلیت درون ریزی اطلاعات از فایل اکسل را داشته باشد، به راحتی می توانید با قابلیت گرفتن خروجی اکسل از گزارشات، آن ها در نرم افزار حسابداری خود درون ریزی کنید.

برای آشنایی بیشتر با این افزونه به این لینک برید و اگر می خواهید مستقیما دموی افزونه را ببینید به دمو افزونه حسابرس ووکامرس مراجعه کنید.

متصل کردن نرم افزار حسابداری به ووکامرس

در حال حاظر نرم افزارهای حسابداری پیشرفته، قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. همانطور که می دانید نرم افزار های حسابداری بر روی کامپیوتر نصب می شوند و فروشگاه شما در بستر وب قرار دارد. پس در قدم اول باید از یک نرم افزار حسابداری پیشرفته و به روز استفاده کنید.

نرم افزارهایی مثل هلو در حال حاظر جزء نرم افزارهای مالی و حسابداری پیشرفته هستند که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. همچنین کلیه نرم افزارهای حسابداری و مالی باید API داشته باشند که بتوانند به ووکامرس متصل شوند.

اگر از نرم افزارهای قدیمی که صرفا بر روی یک کامپیوتر نصب میشوند و قابلیت اتصال به اینترنت را ندارد و سرویس هایی مثل REST API در آنها ایجاد نشده است استفاده می کنید، قطعا نه تنها به ووکامرس بلکه به هیچ فروشگاه سازی در بستر وب متصل نمی شوند.

برای اینکه متوجه شوید که نرم افزارحسابداری شما قابلیت اتصال به ووکامرس را دارد، در قدم اول باید پیش نیازهای اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس را بدانید که در ادامه آموزش این موارد گفته شده است.

پیش نیازهای اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس

برای تشخیص اینکه بدانید نرم افزار حسابداری شما قابلیت اتصال به ووکامرس را دارد یا نه، ابتدا پیش نیاز ها و موارد زیر را بررسی کنید. در صورتی که شرایط زیر فراهم بود شما می توانید نرم افزارحسابداری خود را به ووکامرس متصل کنید.

آیا نرم افزار حسابداری شما قابلیت اتصال به اینترنت را دارد؟

نرم افزارهای حسابداری باید قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشند. زیرا وب سایت فروشگاهی شما در بستر وب و اینترنت قرار دارد و برای متصل کردن ووکامرس به نرم افزار حسابداری ابتدا باید اتصال به اینترنت برقرار باشد تا اطلاعات توسط نرم افزار از فروشگاه دریافت شود.

در صورتی که اطلاعی در رابطه با این قابلیت ندارید، می توانید از شرکتی که نرم افزار حسابداری خرید کردید، سوال کنید که نرم افزار شما این قابلیت را دارد یا خیر.

آیا نرم افزار حسابداری شما قابلیت API دارد؟

API، مخفیف عبارت Application Programming Interface است. به زبان خیلی ساده می توان گفت: API یک رابط در نرم افزارحسابداری شما هست که به ووکامرس اجازه میده به نرم افزار حسابداری متصل شود.

به عنوان مثال API این اجازه رو به ووکامرس میده که با یک درخواست به موجودی یا قیمت یک کالا دسترسی پیدا کرد و از آن برای به روزرسانی های سیستم استفاده کرد.

نرم افزارحسابداری شما باید دارای API باشد و اینکه این API اطلاعات را به صورت جامع با یک شناسه منحصر به فرد ارائه دهد. برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید ما میخواهیم با یک درخواست اطلاعات جامعی از موجودی محصول، قیمت روز محصول و … دریافت کنیم. وقتی که نرم افزارحسابداری شما اطلاعات را به صورت جامع ندهد و برای موارد گفته شده باید یک درخواست جداگانه زد، در چنین حالتی فشار زیادی به سرور شما وارد می شود.

آیا از IP(آی پی) اختصاصی استفاده می کنید؟

این مورد مربوط به نرم افزار حسابداری نمی باشد و مرتبط با سرویس دهنده اینترنت هست.

با توجه به اینکه آی پی های اینترنت به صورت دوره ای تغییر می کنند بهتره که از سرویس دهنده اینترنت خود یک آی پی اختصاصی تهیه کنید. زمانی که از آی پی اختصاصی استفاده می کنید، افزونه ووکامرس همیشه اطلاعات را از روی یک آی پی ثابت، مشخص و اختصاصی می خواند.

نحوه اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس

تا به اینجای مقاله، توضیحات و راه کارهایی داده شد که بتوانید یک اطلاعات کلی از ارتباط نرم افزار های حسابداری به ووکامرس پیدا کنید. در این بخش از این مقاله به توضیحات فنی در رابطه با اتصال نرم افزارهای حسابداری به ووکامرس میپردازم که پیش نیاز آن تسلط به برنامه نویسی هست.

به عنوان یک برنامه نویس و توسعه دهنده وردپرس، باید بدانید که اکثر نرم افزارهای حسابداری دارای گزینه ای به نام شناسه کالا هستند.

در خود افزونه ووکامرس هم گزینه ای هست به نام شناسه محصول(SKU) که به عنوان شناسه کالا وارد می شود.

اتصال نرم افزار حسابداری به ووکامرس

حالا برای اینکه بتوانید یک ارتباط دو طرفه بین نرم افزار حسابداری و افزونه ووکامرس برقرار کنید، در قدم اول باید هر دو شناسه کالا یکی باشند.

زمانی که شناسه کالا در نرم افزار حسابداری و افزونه ووکامرس برابر باشد، می توانید به کمک این شناسه اطلاعات مورد نیاز مثل: قیمت محصول و موجودی محصول را به روزرسانی کنید.

حالا برای ارتباط با API نرم افزارحسابداری، باید از توابع HTTP API وردپرس استفاده کنید. کاربردی ترین توابع وردپرس برای ارسال درخواست ها، توابع زیر می باشند:

تابع wp_remote_postاز این تابع برای ارسال درخواست های POST استفاده می شود.

تابع wp_remote_getاز این تابع برای ارسال درخواست های GET استفاده می شود.

مطابق با مستندات API نرم افزار حسابداری، برای دریافت اطلاعات یک محصول از نرم افزار حسابداری، باید یکی از توابع بالا را انتخاب کنید و با ارسال درخواست به سرور و ایجاد توکن، پس از بررسی اینکه خطایی وجود نداشته باشد اطلاعات را به صورت یک آرایه دریافت کنید.

استفاده از افزونه یا متصل کردن نرم افزار حسابدرای به ووکامرس

متصل کردن نرم افزار حسابداری به ووکامرس یا استفاده از افزونه حسابداری ووکامرس، دو بحث کاملا متفاوت است که شما بنا به نیاز و شرایط خود باید انتخاب کنید که کدام راه برای شما بهتر است.

اگر شما نرم افزار حسابداری خود را به ووکامرس هم متصل کنید، قطعا به یک ابزار هم نیاز دارید که بتوانید گزارش های مختلفی از فروشگاه ووکامرس خود بگیرید. نرم افزارهای حسابداری برای عموم کسب و کارها برنامه نویسی شده است و کلا ساختارشان متفاوت از ووکامرس است.

برای مثال اگر شما بخواهید گزارشی بگیرید که از چه تاریخ تا چه تاریخی کدام مشتری شما چه محصولی را خرید کرده است، قطعا ساده ترین حالت استفاده از افزونه گزارش گیری ووکامرس است.

در حالت دیگر اگر بخواهید که مشتریانی که در ووکامرس و فروشگاه شما عضو می شوند به شکل خودکار به نرم افزار حسابداری اضافه شوند. قطعا باید نرم افزارحسابداری شما به ووکامرس متصل شود.

اتصال نرم افزارهای حسابداری به ووکامرس توسط نیکان وردپرس

ما در نیکان وردپرس، توانایی هماهنگ سازی و اتصال انواع نرم افزارهای حسابداری به افزونه ووکامرس را داریم.

در صورتی که تمایل دارید نرم افزار حسابداری شما به ووکامرس متصل شود و همچنین نرم افزار شما پیش نیازهای گفته شده در این مقاله آموزشی را داشته باشد، می توانید از طریق صفحه تماس با ما درخواست خود را با ما در میان بگذارید.

این مطلب یکی از مقالات دسته بندی آموزش ووکامرس است. برای مشاهده مقالات بیشتر در زمینه ووکامرس کافیست به صفحه آموزش ووکامرس مراجعه کنید.

در رابطه با این مطلب سوال یا نظری دارید؟ می توانید آن را در بخش دیدگاه ها ارسال کنید
مهدی خاکسار
مهدی خاکسار

متخصص وردپرس و نویسنده این مطلب

سال هاست که در زمینه وردپرس فعالیت می کنم و حالا به عنوان عضوی از خانواده نیکان وردپرس تلاش می کنم تا آموزش های کاربری و مفید را به علاقه مندان این حوزه ارائه دهم.